Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tésztasaláta receptek képes leírás - Saláta, saláta receptek.tlap.hu
részletek »

Tésztasaláta receptek - Saláta, saláta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: salata.tlap.hu » Tésztasaláta receptek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Gyors tésztasaláta

Gyors tésztasaláta

Egy mozgalmas nap után jólesik a nyár friss zamatát hordozó, könnyű vacsora. Ehhez a sült koktélparadicsommal készült tésztasalátához csak néhány alapanyagra lesz szükséged, mégis garantált a siker. Egy pohár borral és jó társasággal kiegészítve megkoronázza a napod...A fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, s felhasználásig tedd félre. A tésztát főzd al dentére a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, locsolj rá egy kis olívaolajat, és hagyd langyosra hűlni. Amíg a tészta fő, a koktélparadicsomokat mosd meg, tedd hőálló tálba, sózd ½ tk sóval, borsozd ízlés szerint, és told 15 percre 200 fokra előmelegített sütőbe. A fokhagymagerezdeket mozsárban törd péppé 1 tk sóval, öntsd hozzá a citromlevet és az olívaolajat, és alaposan keverd el...

Illatos tésztasaláta

Illatos tésztasaláta

A tésztát lobogva forró sós vízben - amibe egy kevés olajat is öntöttünk - kifőzzük, leszűrjük, nagyon jól lecsepegtetjük és egy kevés olajjal összekeverjük. Amíg a többi hozzávalót előkészítjük, hűlni hagyjuk. Az apró kockára vágott paradicsomot a felkarikázott sárgarépát és újhagymát, valamint a felaprított paprikát összekeverjük. A petrezselymet, a kakukkfüvet és a bazsalikomot felaprítjuk és a zöldségekre hintjük. A kihűlt tésztát beleforgatjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízei jól összeérjenek...

Kajszibarackos üvegtészta-saláta

Kajszibarackos üvegtészta-saláta

Egy tésztasaláta lehet sós, de édes is - főleg nyáron, amikor a kajszibarack érik. Csak a hozzávalók és a mennyiségek különböznek a megszokottól. Kicsit mellbevágó a méz mennyisége, de hidegen egyik íz sem teljesedik ki annyira, mint melegen. Munka mindössze 10 perc van vele, és mégis úgy tűnik, mintha valamilyen órákon át készített keleti édesség lenne...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Marhahúsos tésztasaláta

Marhahúsos tésztasaláta

Ilyenkor tavasz tájékán jól jön pár ízletes, ámde zsírszegény étel receptje, hogy a nyári ruhák előkerülésekor ne vigyen el minket a mentő. A babcérnatészta vagy celofántészta néven is ismert üvegtészta mungóbab-lisztből készül. E rendkívül vékony tésztát használat előtt áztassuk be forró vízbe, színe ekkor átlátszóvá válik...Keverjük össze a szójaszószt az olaj felével egy közepes méretű tálban, és a húst jól forgassuk bele a páclébe. A tésztát tegyük egy nagy tűzálló edénybe, öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni, míg épp hogy megpuhul. Ezután hideg vízzel öblítsük és csepegtessük le. Keverjük össze a hagymával, a sárgarépával, az uborkával és a zöld fűszerekkel. A citromlét, a szószokat és a maradék olajat keverjük össze egy tálkában. Csepegtessük le a húst, majd forró grillserpenyőbe téve pirítsuk meg minden oldalát, és ízlés szerint süssük át. Lefedve pihentessük 10 percig, majd szeleteljük fel. Ezután keverjük a húst és az öntetet a tésztasalátához, és zöldcitromgerezdekkel díszítve tálaljuk...

Mediterrán tésztasaláta tonhallal és zöldségekkel

Mediterrán tésztasaláta tonhallal és zöldségekkel

A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát felszeleteljük. A tésztát kifőzzük, és a főzési idő utolsó 4 percére a brokkolit is a főzővízbe tesszük. Közben egy nagy tálban összekeverjük az olajat, az ecetet, a mustárt meg egy kis borsot. Hozzáöntjük a tonhal és a szardella olaját, majd belekeverjük a tonhalat, a szardellát, az újhagymát, a paradicsomot és a felaprított petrezselymet. Leszűrjük a tésztát és a brokkolit, majd beleforgatjuk a tonhalas öntetbe. Melegen és hidegen is tálalhatjuk. Személyenként körülbelül 29 g fehérjét, 29 g zsírt, és 68 g szénhidrátot tartalmaz...

Sült paprikás tésztasaláta

Sült paprikás tésztasaláta

A bacont vékony csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon kisütjük. A szalonnát félretesszük, a zsiradékot pedig ráöntjük a felezett, kimagozott tepsibe fektetett paprikákra. A paprikákat 220 oC-ra előmelegített sütőben sütjük, míg a külső héjja szinte fekete nem lesz. Egy nedves konyharuhával letakarjuk, a kemény héjjat eltávolítjuk. A sült paprikát is felcsíkozzuk. A tejfölt, joghurtot, mustárt, majonézt összekeverjük a salátaöntet porral, 5 percig állni hagyjuk. Ezalatt a kifőtt tésztához keverjük a szalonnát és a paprikacsíkokat, majd ráöntjük a dressinget, elkeverjük és hűtőben, letakarva állni hagyjuk legalább fél órán keresztül...

Tuti menü