Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Téli saláta receptek képes leírás - Saláta, saláta receptek.tlap.hu
részletek »

Téli saláta receptek - Saláta, saláta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: salata.tlap.hu » Téli saláta receptek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Feketeretekből egészségesen

Feketeretekből egészségesen

A feketeretket zsülienre (gyufaszál vastagságra) vágjuk. Rácsavarjuk a citromlevet, megsózzuk. Egy órán át érleljük így. A fokhagymát és a mogyorót betesszük az aprítóba, vagy vágódeszkán durvára daraboljuk, hozzáadjuk a retekhez. Egy evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, szárított vagy friss bazsalikommal fűszerezzük. Végül apróra vagdalunk két-három karikányi erős csöves paprikát, azt is beletesszük Az egészet összekeverjük, tálalásig érni hagyjuk...

Három téli salátarecept

Három téli salátarecept

Bár az évnek ebben a szakaszában már jelentősen leszűkül az alapanyagok köre, a maradékból olyan változatos salátákat készíthetünk, melyek tiszteletreméltó vitamin- és tápanyagtartalommal rendelkeznek, miközben a fogyásban is segítenek. Elsősorban a vacsorát érdemes egyszer-egyszer salátával kiváltani. Ha elszántabbak vagyunk, ebédre is fogyaszthatjuk, például egy-két szelet teljes kiőrlésű, pirított kenyérszelet kíséretében. Az alábbi saláták mindegyikéhez adhatunk tetszés szerinti csírákat is. Lencsesaláta - Sajtos feketeretek-saláta - Jógi gyümölcssaláta

Ízletes vitaminpótlás

Ízletes vitaminpótlás

A hideg hónapok lassan véget érnek és (remélhetőleg) nyakunkon a tavasz. Pontosan ilyenkor van szervezetednek a legnagyobb szüksége vitaminpótlásra, hiszen a téli időszak alatt jóval kevesebb zöldséget fogyasztunk. Ennek legegyszerűbb és leggyorsabb módja, ha összeütsz egy finom salátát! Sárgarépa saláta - Tisztítsd meg a répákat, és reszeld le egy nagylyukú reszelőn. Kistálkában keverd össze az olajat, a kifacsart citromlevet, a sót, és a cukrot. Alaposan keverd össze, majd hagyd állni egy jó félórát a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek! Keverhetsz hozzá egy kis reszelt főtt tojást, vagy almát is...Pulykahússaláta - Krumplis tonhalsaláta

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Petrezselymes lencsesaláta

Petrezselymes lencsesaláta

A rostokban és fehérjében gazdag lencse a tél egyik kedvenc étele. Nemcsak finom főzeléket, de remek salátát is készíthetsz belőle. Íme, ajánlatunk. Miért épp a lencse? A lencse jól emészthető igen tápláló zöldség. Gazdag esszenciális (az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen) aminosavakban, rostban, A- és B-vitaminban. Sok folsav, kálium és az anyagcsere-szabályozásban fontos szerepet játszó cink van benne. Ideális, lassan felszívódó szénhidrátforrás - különösen télen...Így készítsd a salátát: Először az öntetet készítjük el: 1 dl joghurtban elkeverünk 2 gerezd szétnyomott fokhagymát, 3 evőkanál almaecetet, 1 nagy csokor összevágott petrezselyem zöldet és 1 evőkanál mustárt. Egy tálban összekeverjük a főtt lencsét és a metélt csírákat, majd az öntettel ízesítjük. Jól összeforgatva fogyasztjuk...

Télvégi vitaminbomba

Télvégi vitaminbomba

A salátaleveleket vágjuk vagy tépkedjük apróra, tegyük salátás tálba szórjuk a tetejére a csicseriborsót (ha nem sikerül főtt csicseriborsót vásárolni, akkor az előző nap be kell áztatni, és legalább egy órát főzni enyhén sós vízben, hogy ehetőre puhuljon), halmozzuk rá a negyedekre vágott céklákat. A fetát morzsoljuk a tetejére. Az olivaolajat, narancslét, narancshéjat keverjük össze, ízesítsük a római köménnyel, sóval, borssal, és az így nyert öntetet öntsük a salátára, és könnyedén keverjük meg, hogy az öntet átjárja az egészet. Tálaláskor szórjuk rá a pisztáciát vagy mogyorót...

Hirdetés
Vitamindús káposztasaláta

Vitamindús káposztasaláta

A káposztát és a sárgarépát reszeld finomra, a póréhagymát vágd vékony karikákra. Forgasd őket össze, majd készítsd el az öntetet: a joghurtot, a majonézt és a mustárt keverd el pici sóval és borssal. A salátát keverd el alaposan az öntettel, majd a hűtőben hagyd minimum egy órán át összeérni az ízeket. Egyszerű grillcsirkéhez, levesből főtt húshoz, illetve salátalevelek közé helyezve szendvicsbe is illik!...

Tuti menü