Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Öntetek, dresszing - így még finomabb képes leírás - Saláta, saláta receptek.tlap.hu
részletek »

Öntetek, dresszing - így még finomabb - Saláta, saláta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: salata.tlap.hu » Öntetek, dresszing - így még finomabb
Keresés
Találatok száma - 5 db
6 extra öntet

6 extra öntet

A rafinált dresszingek kitűnően illenek a ropogós zöld salátalevelekhez. Felejtsd el az ecetes zöldsalátát, próbáld ki ezeket a különleges önteteket! Ha pedig laktató ebédre vágysz, adunk néhány ötletet, mivel turbózhatod fel a salátád. 1. Fejeshez tejfölös - Visszafogott ízéhez kitűnően illik a savanykás tejföl. 200 g sűrű tejfölt keverj el 1 tk cukorral, kevés lime- vagy citromlével és 3 tk salátaolajjal! Fűszerezd sóval és borssal, végül adj hozzá 1-2 ek aprított snidlinget! 2. Friséehez krumplis - A burgonyás dresszing első hallásra meglepő, ám remekül kiegészíti a saláta ízét. Egy főtt burgonyát nyomj át présen, és keverd krémesre 1 ek fehérborecettel, 1 friss tojássárgájával, 2-3 ek hús- vagy zöldséglevessel, 1-1 tk mustárral meg cukorral. Sózd, borsozd. 3. Endíviához citromos - Enyhén fanyar ízét kiválóan enyhíti a citromos öntet. Ehhez 100-100 g tejfölt és tejszínt keverj össze 3 ek citromlével, ízlés szerint frissen reszelt citromhéjjal meg 1 ek cukorral. A só és az őrölt fehér bors sem hiányozhat belőle...

A saláta lelke az öntet

A saláta lelke az öntet

Készítsünk inkább kalóriaszegény, a szervezetre is jó hatással lévő önteteket extra szűz olívaolajból! Némi extrákkal izgalmassá tehetjük unalmas salátáinkat. Salátaöntet-ötletek következnek! A vinaigrette nevű dresszing alapja az extra szűz olívaolaj. Az elkészítéséhez tegyünk másfél decinyi olívaolajat egy befőttes üvegbe, facsarjuk hozzá egy fél citrom levét, daráljunk rá egy kevéske feketeborsot, majd csipetnyi sóval ízesítsük. Zárjuk le az üveget, és mintha turmixot készítenénk, jó alaposan rázzuk össze. A vinaigrette változatai végtelenek lehetnek: a mártást feljavíthatjuk friss gyümölcsök levével akár - a gyümölcsöt mindig a salátánk 'alaphangja' határozza meg!..

Narancsos salátaöntet

Narancsos salátaöntet

Ez az öntet mindent visz! Szinte bármilyen salátára öntve nagyon finom, csak arra kell figyelni, hogy annyira intenzív az íze, hogy mindenen felülkerekedjen. Könnyű azt mondani, hogy egy salátát bárki bármikor képes összedobni! Nem mindegy hogy milyen az a saláta és ilyenkor jön a képbe az öntet, ezen áll vagy bukik ugyanis szinte 100%-ban a salátád sikere. Ezt nyugostan veetheted bármikor, a siker garantált: én magyar camembert sajthoz is használtam már, aminek még otthoni érlelés után is gyengécske az íze. Percek alatt eltűnt a tányérról!...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Salátaöntetek

Salátaöntetek

A salátaöntetek készítésénél nem lehet merev szabályokhoz és előírásokhoz ragaszkodni, mivel minden összeillő nyersanyag és fűszer felhasználható készítésükhöz. Lássunk belőlük néhányat. Ecet-olaj öntet: az ecetet kevés vízzel, sóval elkeverjük, kevés cukorral ízesítjük, végül olajat öntünk hozzá. Az átlagos arány: 1/3 rész ecet és 2/3 rész olaj. Francia öntet: az olajat és a hígított ecetet, vagy borecetet dijoni mustárral összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Márványsajtos öntet (egyszerű): a borecethez olajat, sót, őrölt borsot, Worcester mártást keverünk, majd reszelt márványsajtot adunk hozzá. A jól kikevert öntethez finomra vágott zöldfűszereket keverünk (petrezselyem zöldje, metélőhagyma stb). Joghurtos öntet: a joghurtot simára elkeverjük, majd egy kevés sóval, őrölt fehérborssal, finomra vágott petrezselyemzölddel, citromlével ízesítjük. Magyaros joghurt öntet: a joghurthoz hozzáadjuk az apró kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, a finomra vágott metélőhagymát, ízesítjük sóval, citromlével, őrölt borssal. Tejfölös, fokhagymás öntet: A tejfölt ízesítjük sóval, őrölt fehérborssal, mustárral, Worchester-mártással, citromlével, majd finomra zúzott fokhagymát adunk hozzá...

Tárkonyecet készítése házilag

Tárkonyecet készítése házilag

A tárkony (Artemisia dracunculus L. - Asteraceae) kellemes fűszeres illata és zamata miatt a középkortól kezdve közkedvelt fűszernövény. Illóolajának összetétele hasonló az ánizséhoz, de nem olyan édes. Virágzáskor gyűjtött föld feletti részeit megszárítva porrá őrlik és levesek, mártások, saláták ízesítésére használják. Erdélyben, de Franciaországban is a sült húsok egyik alapvető fűszere. Nagyobb üzletekben, dísznövény kereskedésekben már mindenütt kapható tárkony. Ha nem akarjuk otthon nevelgetni, olyan növényt keressünk, amelynek legalább egy ága 20 cm hosszúságú, ez elég lesz egy liter ecethez. A folyóvíz alatt alaposan megmosott friss tárkonyszálat tegyük literes borosüvegbe (legjobb a sötét színű, nem műanyagból készült palack). Öntsük fel az üzletekben ugyancsak kapható 10%-os, úgynevezett bioecettel...

Tuti menü