Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nyári zöldségekből képes leírás - Saláta, saláta receptek.tlap.hu
részletek »

Nyári zöldségekből - Saláta, saláta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: salata.tlap.hu » Nyári zöldségekből
Keresés
Találatok száma - 6 db
Kínai kelből készült szőlővel

Kínai kelből készült szőlővel

A citromlevet elkeverjük a mézzel, sóval, cayenne-i borssal és a tökmagolajjal. A tökmagot sütőben olaj nélkül (szárazon) megpirítjuk. A kínai kelt megmossuk, leszárítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A szőlőt megmossuk, szárazra töröljük, leszemezzük, és a szemeket félbevágjuk. A kínai kelt, a szőlőt és a salátaöntetet összekeverjük, végül megszórjuk tökmaggal. Hűtőben közel egy óráig érleljük, hidegen tálaljuk...

Medvehagymás vegyes

Medvehagymás vegyes

A jégsalátát és a megmosott megszárított medvehagyma-leveleket laskára vágjuk, az uborkát felkockázzuk, a retket vékony szeletekre vagy csíkokra aprítjuk, majd egy nagy tálban összekeverjük, sózzuk, frissen őrölt borssal meghintjük. Az öntethez kb. két evőkanálnyi olívaolajat egy evőkanál balzsamecettel alaposan összekeverünk, ráöntjük a salátára...

Meleg zöldbabsaláta dióval

Meleg zöldbabsaláta dióval

Amennyiben nem találunk fodros endíviát, elkészíthetjük fejes salátából, rukkolából, vagy a márványozott bordó levelű radicchioból - csak a kesernyés íze végett...Egy kis edénybe tegyük bele az eceteket, a sót, a borsot, a mustárt, és a fokhagymát. Keverjük el, és tegyük félre. Egy nagy edénybe, dobjuk a salátát, a snidlinget és a petrezselymet. Vegyünk egy nagy edényt vízet forralni. Töltsük meg hideg vizzel. Mikor a víz bugyogni kezd, sózzuk bőségesen és adjuk hozzá a zöldbabot. Forraljuk 4 percig, majd hűtsük le hidegvízzel, csepegtessük le, majd itassuk le a maradék vizet is...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Ropogós édeskömény

Ropogós édeskömény

Az édeskömény az ernyős virágúak családjába tartozik, épp úgy, mint a kapor, az ánizs, a koriander, a turbolya és a lestyán. Három fajtája ismert: a fűszerkömény, a kerti édeskömény és a főzelék édeskömény. Ez utóbbit használjuk főzeléknek, illetve sütjük, grillezzük. Itt nem a magoknak, hanem a megvastagodott levélrésznek van szerepe. Ezek hagymaszerűen tömör gumót képeznek. A gumó oldala kissé bordázott, míg a levelei a kaporhoz hasonlóak. Íze érdekesen pikáns, kissé savanykás ízű, ánizsra emlékeztető. Szárai ropogósak, levelei csillogó zöldek...

Színes sültpaprika-saláta

Színes sültpaprika-saláta

A megmosott paprikákat egy közepes nagyságú tepsiben egymás mellé tesszük, és 190º C-ra előmelegített sütőben mind a két oldalukat barnára sütjük. Elkészítjük a salátalét. Fél liter vízbe sót, borsot, ecetet, cukrot teszünk, és 3 gerezd zúzott fokhagymát. Természetesen tehetünk kevesebbet is belőle, ha nem akarjuk, hogy nagyon intenzív íze legyen tőle. Jól összekeverjük, hogy a lében minél hamarabb feloldódjon a cukor és a só is. Amikor a sült paprikák kihűltek, lehúzzuk a héjukat, és beletesszük a salátalébe. Jól záródó üvegbe adagoljuk, és hűtőszekrényben egy napig érleljük, csak utána kínáljuk...

Uborkás tojássaláta

Uborkás tojássaláta

Gyerekkori emlék ez a saláta. Volt itthon kígyóuborkám, ami már napok óta felhasználásra várt. Reggelire készítettem. Az uborkát alaposan megmossuk és vékonyan felkarikázzuk. Egy tálba belefektetjük az uborkát. Ráhelyezzük a karikára felvágott tojást. Megsózzuk...

Tuti menü