Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Népek, nemzetek salátái képes leírás - Saláta, saláta receptek.tlap.hu
részletek »

Népek, nemzetek salátái - Saláta, saláta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: salata.tlap.hu » Népek, nemzetek salátái
Keresés
Találatok száma - 11 db
Azték saláta

Azték saláta

Előkészítés: A kukoricát és a babot leszűrjük. A paprikát, hagymát és a paradicsomot feldaraboljuk tetszés szerint. Elkészítés: A ketchupot kikeverjük a chilivel, balzsamecettel és a borssal. A zöldségeket összekeverjük és beleforgatjuk a ketchupba. Hűtőben legalább egy órát állni hagyjuk...

Caprese saláta

Caprese saláta

A Caprese (ejtsd: kápríze) salátában egy jellegzetesen olasz ízvilág fedezhető fel. Igazán kellemes a bazsalikom, a balzsamecet, a bors, és a paradicsom ízelegye. Próbálja ki Ön is ezt a látványos salátát! A megmosott paradicsomot és a mozzarella sajtot kb 3 mm vastag szeletekre vágjuk - Miracle Blade III.A szeleteket váltakozva, kör alakban egy tányérra rakjuk, majd kevés borsot őrlünk rá, valamint bazsalikomlevéllel dúsan díszítjük. Bőven meglocsoljuk olívaolajjal, és pár csepp balzsamecettel...

Görög ízek - stifado

Görög ízek - stifado

A megmosott paradicsomokat negyedekre vágjuk, az uborkát felszeleteljük. A sajtot egyforma darabokra kockázzuk, a lilahagymát szeletekre vágjuk. Salátástálba tesszük a hozzávalókat, olívaolajjal meglocsoljuk és morzsolt oregánóval hintjük...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Görög saláta (Horiatiki)

Görög saláta (Horiatiki)

A görög saláta (Horiatiki) a legnépszerűbb saláták egyike. Ízvilága jellegzetes, és nagyon gazdag. Egyediségét a fetasajt és az oregano kölcsönzi. Elkészítése bár jóval időigényesebb, mint a többi salátáé, de egyszerű, és garantáltan megéri a fáradozást! A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak. A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb 5*5 mm-es kockákra vágjuk - Miracle Blade III. Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben...

Kínai tésztasaláta

Kínai tésztasaláta

Gyors ebéd vagy vacsora lehet finom zöldségekkel, laktató tojással és tésztával. És jó illatú. A tésztát sós vízben kifőzzük. Salátástálba tesszük, és 1 evőkanál olajjal összekeverjük. A kelt hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát felkarikázzuk. A cukorborsót és a répát külön-külön sós vízben roppanós puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A szójacsírát és a kelt 1 percig főzzük. A tojásokat a zöldfűszerekkel, sóval és borssal felverjük. 2 evőkanál olajban omlettet sütünk belőle. A paprikát vékony karikákra vágjuk A szószhoz a maradék olajat, a zúzott fokhagymát, az ecetet, a szójaszószt kevés sóval és borssal összekeverjük. Az omlettet csíkokra vágjuk, a szósszal és a paprikával együtt a tésztához adjuk...

Libanoni saláta

Libanoni saláta

A kígyóuborkát megmossuk és apró szeletekre vágjuk, ugyanígy a paprikát, hagymát és a paradicsomot és összekeverjük őket a petrezselyemmel, mentával és korianderrel. A fokhagymát apróra szeljük és elkeverjük az olajjal, citromlével, sóval és borssal. A saláta tetejére öntjük és kenyérrel tálaljuk.

Mediterrán saláta

Mediterrán saláta

A fogyókúra idején egy nagy tál saláta ebédre vagy vacsorára egy adag sült hússal, sült hallal remek választás. Ráadásul sok-sok vitamint, ásványi anyagot juttatsz szervezetedbe és ez mellet még laktató, de mégis alacsony kalóriatartalmú étel. Készítsd el magadnak, családodnak, barátaidnak vagy akár a vendégeidnek! A paradicsomot, a paprikát és az uborkát felkockázzuk vagy karikára vágjuk, majd meglocsoljuk citromlével és ízesítjük természetes édesítőszerrel. A salátaleveleket darabokra tépkedjük és a többi zöldséghez adjuk. Picit átforgatjuk, majd a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Tálalásig hűtőben tároljuk. A recept 4 személyre szól, adagonként 39 Kcal tartalmaz.

Mexikói saláta

Mexikói saláta

A csirkét szórd meg mexikói fűszerkeverékkel. Tedd tűzálló tálba, és 6 percet süsd mikróban. Hagyd alaposan kihűlni. A tejszínt keverd össze a szósszal, turmixgéppel pürésítsd. Szeleteld fel a csirkemellet, aztán tedd egy tálba a paprikával, babbal, kukoricával, hagymával. Öntsd rá az öntetet, és kész...

Nepáli tojássaláta

Nepáli tojássaláta

Keményre főzzük a tojásokat, kihűtjük, meghámozzuk. Megszabadítjuk a héjától a kardamom magot, dörzsmozsárba helyezzük. Ugyanoda kerül a kömény és a koriander-mag is, összedörzsöljük. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a dörzsmozsár tartalmát. Takarékon megpirítjuk. Amíg kicsit hűl, egy tálba merjük a joghurtot és hozzáadjuk a citrom levét, reszelt héját. Chilit darálunk rá, összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat a fűszerekkel, sózzuk (kicsit túlsózzuk, mert a keménytojások majd felisszák a sófelesleget!). Összekeverjük a mártást és a felét egy lapos tálra merjük.

Hirdetés
Nizzai saláta

Nizzai saláta

A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, megvárjuk míg kihűl, majd a héját lehúzzuk és kockára vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, gőzben puhára főzzük, majd jeges vízbe átszedjük és lecsepegtetjük. A paradicsomokat félbe a nagyobbakat cikkelyekre vágjuk. Az így előkészített zöldségeket salátástálba halmozzuk, majd a kisebb darabokra tördelt tonhalat is hozzáadjuk. A mustárt és a borecetet simára keverjük, apránként az olajat belecsöpögtetjük, tört fokhagymával ízesítjük. Az így kapott öntetbe beáztatjuk a meghámozott, felkarikázott lilahagymát 15 percre. Ezután az ecetes öntetet a hagymáról a zöldséges halra öntjük, és lazán hozzákeverjük...

Tzatziki

Tzatziki

A Tzatziki-t (ejtsd: caciki) salátaként tartjuk számon, a görögök előételként fogyasztják. Más előételekkel, vagy pirítóssal, kétszersülttel is fogyasztható. Előkészület képpen meghámozzuk az uborkát. A joghurtot egy tálba tesszük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, majd a joghurtba nyomkodjuk őket. A joghurthoz adjuk az őrölt fehérborsot, a sót ízlés szerint, valamint kb egy teáskanálnyi citromlevet, és kb egy evőkanálnyi olívaolajat...

Tuti menü