Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Majonézes képes leírás - Saláta, saláta receptek.tlap.hu
részletek »

Majonézes - Saláta, saláta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: salata.tlap.hu » Majonézes
Keresés
Találatok száma - 5 db
Frankfurti saláta

Frankfurti saláta

Héjában megfőzzük a krumplit, feltesszük a virslit főni. A tejföl, mustár, majonéz és a fűszerek felhasználásával tartármártást készítünk. A vöröshagymát nagy cikkekre vágjuk, majd darabokra szedjük. Ezt a tartármártásba keverjük. A főtt krumplit megpucoljuk, majd ha kihűlt, kockákra vágjuk. Ezután a virslit is felkarikázzuk, és a hagymás tartárba keverjük őket.

Majonézes cékla

Majonézes cékla

A megmosott céklát egészben kuktafazékban a legjobb megfőzzük. Közben a majonézt a kefirrel, a fokhagymával, a citromlével, a mézzel és a köménymaggal ízesítjük. A megfőtt, kihűlt és meghámozott céklát káposztareszelőn lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk, és a csíráztatott búzával együtt a mártásba keverjük. A tetejét kapribogyóval díszítjük, jól behűtve tálaljuk.

Majonézes lila káposzta camamberttel

Majonézes lila káposzta camamberttel

Egy hideg téli estén, könnyű vacsoraként ajánlom ezt a salátát. A hideg időszakban is beszerezhető, élő vitaminforrásokból készülő salátát dióval, és camambert sajttal ízesíthetjük...A káposztát negyedeljük, vágjuk ki a torzsáját, majd vágjuk vékony csíkokra. A répát tisztítsuk le, majd tökgyalunk reszeljük le. A hagymákat szintén tisztítsuk le, és vágjuk vékony szeletekre, csíkokra. Az öntethez először a mustárt és az olajt keverjük el jó alaposan. Dolgozhatunk kézzel is, ilyenkor a kézi habverő nagy segítséget jelenthet. De sokkal egyszerűbb, ha turmixgépbe tesszük a hozzávalókat és az dolgozik helyettünk. Amikor a mustár és az olaj olyan állagú lesz, mint a majonéz (olaj, tojás), akkor tegyük hozzá a többi hozzávalót, és további 2 percig turmixoljuk.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Majonézes zöldborsó

Majonézes zöldborsó

Egyszerű elkészíteni. Csak megfőzzük a borsót sós-cukros vízben. Készítünk egy tartármártást hozzá és belekeverjük a hideg folyóvíz alatt leöblített, megfőtt borsót. Hagyjuk állni a hűtőben egy óra hosszat. Készülhet így natúran is, vagy aprított petrezselyemzöldet is keverhetünk a tartárba. Vagy aprított mentaleveleket. Vagy mindkettőt...

Waldorf saláta

Waldorf saláta

A majonézt a mustárral, kefirrel, tejszínnel, citromlével, sóval, borssal összekeverjük. A zellergumót vékony csíkokra vágjuk, és enyhén sós vízben leforrázzuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A zellerszárat és az almát szintén csíkra vágjuk, a dióbelet kisebb darabokra zúzzuk. Összekeverjük a mártással, a tetejét diódarabkákkal vagy almával díszíthetjük.

Tuti menü