Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Saláta, saláta receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Saláta, saláta receptek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: salata.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 103 db
6 extra öntet

6 extra öntet

A rafinált dresszingek kitűnően illenek a ropogós zöld salátalevelekhez. Felejtsd el az ecetes zöldsalátát, próbáld ki ezeket a különleges önteteket! Ha pedig laktató ebédre vágysz, adunk néhány ötletet, mivel turbózhatod fel a salátád. 1. Fejeshez tejfölös - Visszafogott ízéhez kitűnően illik a savanykás tejföl. 200 g sűrű tejfölt keverj el 1 tk cukorral, kevés lime- vagy citromlével és 3 tk salátaolajjal! Fűszerezd sóval és borssal, végül adj hozzá 1-2 ek aprított snidlinget! 2. Friséehez krumplis - A burgonyás dresszing első hallásra meglepő, ám remekül kiegészíti a saláta ízét. Egy főtt burgonyát nyomj át présen, és keverd krémesre 1 ek fehérborecettel, 1 friss tojássárgájával, 2-3 ek hús- vagy zöldséglevessel, 1-1 tk mustárral meg cukorral. Sózd, borsozd. 3. Endíviához citromos - Enyhén fanyar ízét kiválóan enyhíti a citromos öntet. Ehhez 100-100 g tejfölt és tejszínt keverj össze 3 ek citromlével, ízlés szerint frissen reszelt citromhéjjal meg 1 ek cukorral. A só és az őrölt fehér bors sem hiányozhat belőle...

A cézár saláta - ahogy én készítem

A cézár saláta - ahogy én készítem

A cézár-kicsit elcsépelt ugyan, de máig közkedvelt, szinte minden étterem étlapján megtalálható valamilyen formában. És itt a hangsúly a valamilyen-en van... Ugyan kivel nem történt még meg, hogy megkívánt egy igazi cézár salátát és kapott egy majonéztől csöpögő, csirkemellel gazdagon - vagy kevésbé - megszórt, vegyes salátát?! A másik oldalról pedig, vendéglátós lévén sűrűn találkozom a problémával, hogy a vendég felvág a klasszikusan elkészített cézárra, ugyanis hiányik belőle a majonéz, a csirkemell és valószínűleg romlott is, mert ahogy ő mondja: halszaga van.... Hogy hogyan jutottunk el idáig, azt nem kívánom fejtegetni, hiszen az megérne talán egy külön blogot is. Ehelyett leírom, hogyan készítem én otthon a cézár salátát...

A mediterrán konyha alapja

A mediterrán konyha alapja

A görög vendéglőkben - mielőtt a húsból és zöldségköretből álló főétel az asztalra kerülne - először általában egy adag friss uborkát, paradicsomot és vöröshagymát szolgálnak fel. Az olaszok étkezési szokásai is hasonlóak: a tésztából álló (spagetti, makaróni) előétel és a húsos főétel között fogyasztanak valamilyen nyers salátát. A mediterrán konyha alapja - A mediterrán konyhára nem jellemző a saláták és a főétel együttes fogyasztása. Lehetséges volna, hogy a déli országokban az emberek ösztönösen is egészségesebb sorrendben eszik a különböző fogásokat, mert a saláta már az étkezés elején élénkíti, javítja az emésztést? Miért olyan egészséges a saláta? A táplálkozástudományi szakértők másképp vélekednek. Szerintük teljesen mindegy, hogy a főétel előtt esszük a salátát vagy mellé. A legfontosabb az, hogy a friss, nyers zöldségféle mindenképpen szerepeljen az étrendünkben. Továbbá az, hogy jól megrágjuk, mivel a benne lévő értékes tápanyagok így szívódnak fel a legjobban, mire az emésztőrendszerbe kerülnek...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
A piszkos tizenkettő: méreghalmozó ételek!

A piszkos tizenkettő: méreghalmozó ételek!

Egészsége megőrzése érdekében ma estére is egy könnyed salátát készül elfogyasztani? Nagyon helyes. S arra gondolt-e már, hogy a finom zöldség és gyümölcs esetleg éppen ellenkező hatással lehet a szervezetére?...A csoport az USA mezőgazdasági hivatalának, illetve az élelmezési és gyógyszerügyi hivatalának mintegy 100 ezer, növényvédelmi szerekről szóló jelentését vizsgálta át. A dokumentumok alapján megállapították, hogy mely növények tartalmazzák a legtöbb, illetve a legkevesebb szermaradványt. Az EWG szerint a biotermékek vásárlásával lehet csökkenteni a szervezetbe juttatott vegyszermennyiséget, mivel e termékekben 80%-kal kevesebb vegyszert találni. És akkor a piszkos tizenkettő listája: zeller, barack, eper, alma, áfonya, nektarin, paprika, spenót, cseresznye, burgonya, szőlő, saláta...

A saláta lelke az öntet

A saláta lelke az öntet

Készítsünk inkább kalóriaszegény, a szervezetre is jó hatással lévő önteteket extra szűz olívaolajból! Némi extrákkal izgalmassá tehetjük unalmas salátáinkat. Salátaöntet-ötletek következnek! A vinaigrette nevű dresszing alapja az extra szűz olívaolaj. Az elkészítéséhez tegyünk másfél decinyi olívaolajat egy befőttes üvegbe, facsarjuk hozzá egy fél citrom levét, daráljunk rá egy kevéske feketeborsot, majd csipetnyi sóval ízesítsük. Zárjuk le az üveget, és mintha turmixot készítenénk, jó alaposan rázzuk össze. A vinaigrette változatai végtelenek lehetnek: a mártást feljavíthatjuk friss gyümölcsök levével akár - a gyümölcsöt mindig a salátánk 'alaphangja' határozza meg!..

A tavasz és szüzesség szimbóluma?

A tavasz és szüzesség szimbóluma?

A tavasszal megjelenő üde salátanövényt régen a szüzesség szimbólumaként ismerték. Hogyan vált az apró afrikai gyom divatos európai fitneszeledellé? Ha a piacon megjelent, a magyar háztartások többségében megoldódott a hétvégi ebéd dilemmája: a nem éppen arisztokrata kosztnak számító 'Tojásos nokedli, friss, ropogós salátával' című fogás került az étlapra...Salátareceptek - Leginkább nyersen, mint saláta-összetevőt használjuk, nyakon öntve ecetes, olívaolajos vagy jughurtos öntettel. Salátánkat zöld fűszernövényekkel (turbolya, tárkony, metélőhagyma, bazsalikom) s egyéb ízesítőkkel (kapribogyó, újhagyma, köménymag, curry, szerecsendió) is megbolondíthatjuk! A fejes salátát persze párolhatjuk is, sőt levest is főzhetünk belőle...

A világ legnagyobb adag salátáját készítették el Görögországban

A világ legnagyobb adag salátáját készítették el Görögországban

Feltehetően a világ legnagyobb adag - 13,8 tonnás - salátáját készítették el a hét végén a görörországi Kréta szigetén, Ierapetra kikötővárosban. A görög televízió jelentése szerint 6,5 tonna paradicsomot, 3 tonna uborkát, 2 tonna paprikát, egy tonna hagymát, 800 kiló feta sajtot és 500 kilónyi olívaolajat használtak fel a salátához, amelyhez 100 négyzetméternyi terület kellett...

Ajánlatos megmosni az előmosott salátát is

Ajánlatos megmosni az előmosott salátát is

Az USA-ban átlagosan mindegyik gyártó négy áruja közül legalább egyben volt aránylag sok E.coli vagy enterokokkusz, amely súlyos fertőzést okozhat. A vizsgálat a saláták 39 százalékában mutatott ki székletből származó baktériumokat, 23 százalékban volt enterokokkus. Az Egyesült Államok élelmiszer-áruházaiban sokféle zöldség, gyümölcs található 'előmosott', sőt 'háromszor mosott' feliratú csomagolásban, de gondos vizsgálattal még az ilyen termékekben is kimutatható sokféle baktérium. A kényelmes, szó szerint kész ételekre szoktatott amerikai vásárlók az utóbbi húsz évben nagyon megkedvelték a kibontás után azonnal fogyasztható, előmosott salátákat és zöldségeket. A népszerű termékek piaca csaknem hárommilliárd dollárra növekedett az elmúlt években. A vásárlók szövetsége megvizsgálta az azonnali fogyasztásra előkészített, mosott salátatermékeket. A felmérés során 16 cég 208 készítményét kapták meg a legjobban fölszerelt laboratóriumok azzal a megbízással, hogy állapítsák meg, kimutathatók-e esetleg kórokozó baktériumok a mutatósan csomagolt salátákban és zöldségeken...

Amerikai káposztasaláta mustármagos öntettel

Amerikai káposztasaláta mustármagos öntettel

A finomra, apróra felszeletelt zöldségeket jeges vízben áztasd legalább egy óra hosszat. Így ki fogják bírni a szállítást a forró strandra. Az öntet hozzávalóit forrald össze egy kis lábosban, főzni nem kell, pár perc elég neki, aztán szűrd le és hagyd kihűlni. A zöldségeket csöpögtesd le és keverd össze a kihűlt öntettel. Még egy órácskára dugd be a hűtőbe (de az se baj, ha előző nap készíted el, legalább van ideje összeérni)...

Hirdetés
Avokádós csírasaláta magvakkal

Avokádós csírasaláta magvakkal

1. Pucold meg az avokádót, majd vágd 1,5x1,5 centis kockákra. 2. Tégy ugyanígy a sajttal is. 3. Egy edényben keverd el az olívaolajban az asafoetidát, majd egy másik edényben mindent önts össze. 4. Forgasd össze az egészet.

Azték saláta

Azték saláta

Előkészítés: A kukoricát és a babot leszűrjük. A paprikát, hagymát és a paradicsomot feldaraboljuk tetszés szerint. Elkészítés: A ketchupot kikeverjük a chilivel, balzsamecettel és a borssal. A zöldségeket összekeverjük és beleforgatjuk a ketchupba. Hűtőben legalább egy órát állni hagyjuk...

Bazsalikomos epersaláta

Bazsalikomos epersaláta

Az eperről a csumákat vágjuk le, majd a gyümölcsöt mossuk meg alaposan. Vágjuk félbe vagy negyedekbe, majd tegyük tálba. Csorgassuk rá a citromlevet, ízesítsük porcukorral és óvatosan keverjük össze. A réteslapokat vágjuk 14x14 centis kockákra, majd négy lapot kissé elfordítva egymásra téve béleljünk ki muffinsütő formákat. 140 fokos sütőben körülbelül 5-6 percig süssük, míg pirulni nem kezd...

Caesar saláta

Caesar saláta

Nyáron nincs is jobb, mint az árnyékos lugas alatt egy Caesar salátát elfogyasztani, egy palack rozé társaságában. A csirkemelleket finoman besózzuk, beborsozzuk, majd vékony olajon megsütjük. Zsemlekockákat pirítunk, és pestoval átfogatjuk kissé. A jégsalátát felcsíkozzuk. A sült csirkemellet felcsíkozzuk. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és összeturmixoljuk...

Caprese saláta

Caprese saláta

A Caprese (ejtsd: kápríze) salátában egy jellegzetesen olasz ízvilág fedezhető fel. Igazán kellemes a bazsalikom, a balzsamecet, a bors, és a paradicsom ízelegye. Próbálja ki Ön is ezt a látványos salátát! A megmosott paradicsomot és a mozzarella sajtot kb 3 mm vastag szeletekre vágjuk - Miracle Blade III.A szeleteket váltakozva, kör alakban egy tányérra rakjuk, majd kevés borsot őrlünk rá, valamint bazsalikomlevéllel dúsan díszítjük. Bőven meglocsoljuk olívaolajjal, és pár csepp balzsamecettel...

Cézár saláta - ahogy mi szeretjük

Cézár saláta - ahogy mi szeretjük

A húst megmossuk, megszárítjuk, és nagyobb kockákra vagy csíkokra vágjuk. Egy műanyag dobozban elkészítjük a húspácot: az olívaolajat kikeverjük 2 evőkanál magos mustárral, 3 evőkanál mézzel, szójaszósszal, pirosarannyal, sózzuk, borsozzuk. Ebbe a pácba beleforgatjuk a húsdarabokat, és legalább egy órát állni hagyjuk (de a legjobb egész éjszakára pácolódni hagyni). Elkészítjük az öntetet: a joghurtot kikeverjük a majonézzel, 2 evőkanál magos mustárral, 1 evőkanál mézzel, pici sóval, borssal. A salátát egy tálba öntjük, rákockázzuk a paradicsomot, rátesszük a hagymát karikára vágva, az olívabogyót, és egy pici olívaolajjal átkeverjük. A húst egy vastag aljú serpenyőben, kisebb adagokban kisütjük. (Azért kisebb adagokban, hogy ne engedjen levet, azaz, piruljon, ne párolódjon.) Sütéskor nem kell alá külön olaj, hiszen a pácban már van! A sült húskockákat egy tányérra tesszük, melegen tartjuk...

Citromöntetes

Citromöntetes

A salátákat megpucoljuk, megmossuk, megszárítjuk és kis darabkákra tépkedjük. A zsázsát hozzáadjuk és összekeverjük. Az újhagymát megmossuk és apróra felszeljük. A joghurthoz hozzákeverjük a sót, borsot, mustárt, ecetet, a citromlevet és a hagymát. A salátákat elosztjuk 4 adagra, ráöntjük a dresszinget, megszórjuk a manduladarabokkal és tálalhatjuk is...

Citrus Caesar

Citrus Caesar

A klasszikus Caesar salátát variáltam át izgalmasabb módon. Friss gyümölcsökkel, izgalmas narancsos dresszinggel és pirított kalácskockákkal készítettem el. Kipróbáltuk, bevált recept! Vágjuk falatnyi darabokra a salátát, majd többször hideg vízben mossuk meg jól. Tegyük egy szűrőedénybe, és csepegtessük le alaposan. Mossuk meg jól a gyümölcsöket, majd a narancsot, grapefruitot és a mandarint hámozzuk meg úgy, hogy a fehér héját is levágjuk. A gyümölcsöket vágjuk negyedekbe és cikkezzük fel. A kalácsot szeleteljük fel vékonyra, majd kockázzuk apróra. Tegyük egy tepsibe, és a sütőben 150 fokon pirítsuk arany barnára. Az öntethez kanalazzuk a narancslekvárt egy befőttes üvegbe, tegyük hozzá a mustárt, sózzuk, daráljunk bele borsot, majd tegyük hozzá a lereszelt narancs héját és kifacsart levét. ízesítsük még citromlével, majd zárjuk le az üveget, és jó alaposan keverjük össze...

Tuti menü