Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyümölcssaláta képes leírás - Saláta, saláta receptek.tlap.hu
részletek »

Gyümölcssaláta - Saláta, saláta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: salata.tlap.hu » Gyümölcssaláta
Keresés
Találatok száma - 7 db
Bazsalikomos epersaláta

Bazsalikomos epersaláta

Az eperről a csumákat vágjuk le, majd a gyümölcsöt mossuk meg alaposan. Vágjuk félbe vagy negyedekbe, majd tegyük tálba. Csorgassuk rá a citromlevet, ízesítsük porcukorral és óvatosan keverjük össze. A réteslapokat vágjuk 14x14 centis kockákra, majd négy lapot kissé elfordítva egymásra téve béleljünk ki muffinsütő formákat. 140 fokos sütőben körülbelül 5-6 percig süssük, míg pirulni nem kezd...

Epersaláta Amerikából

Epersaláta Amerikából

Eper, Tabasco, és karamellizált karalábé: elég bizarrul hangzik. Fennakadt a szemem, amikor a barátnőm mesélte a legújabb New York-i salátaélményét. Aztán kipróbáltam. Tegnap sikerült bevásárolnom egy félkilónyi savanykás epret. Állítólag szabadföldi, lehet, hogy pont ez a baja, de salátának tökéletesen megfelel. Mivel a saláta ötlethez receptet nem kaptam, improvizáltam: előbb apró kockákra vágtam a karalábét, majd vajon kevés sóval és cukorral megpirítottam. Akkor jó, ha kap egy kevés színt, de a közepe roppanós marad. Amikor ezzel kész voltam, megszórtam egy csokor frissen apróra vágott petrezselyemmel...

Grépfrútos zöldsaláta

Grépfrútos zöldsaláta

Tavasszal megfogadtad, hogy nyárra újra topformában leszel? Akkor felejtsd el nehéz ételeket! A hagyományos salátákat bolondítsd meg egy kis grépfrúttal. Íme, tippünk Béres Alexandra ajánlásával...A hozzá való jégsalátát kézzel apró darabokra tépkedjük. A grépfrútot megtisztítjuk, ügyelve arra, hogy a keserű fehér hártya ne maradjon rajta. Összekockázzuk, friss citromlével meglocsoljuk, és lazán összekeverjük a jégsalátával és a joghurttal. Tálalásig tartsuk hidegen...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Gyümölcsös szárnyassaláta

Gyümölcsös szárnyassaláta

A főtt szárnyas húst vékony darabokra szedjük. A gyümölcsöket meghámozzuk, a meggyet megmossuk, kimagozzuk. A kivit karikákra vágjuk. A grépfrút hámozásánál a fehér héjat is eltávolítjuk. A gyümölcshúst kockákra vágjuk, a kicsurgó levét egy tálban felfogjuk. Az összes hozzávalót üvegtálba rakjuk, jól összekeverjük. A páclé elkészítéséhez egybeöntjük a citrom és a narancs levét, beletesszük a cukrot, és megvárjuk, amíg kevergetve feloldódik benne. Hozzáadjuk a tejfölt, a rumot, a gyümölcsök felfogott levét. Meghintjük frissen őrölt fekete borssal, és nagyon finomra vágott mentalevéllel. Az így elkészített páclevet a gyümölcsös szárnyas húsra öntjük...

Gyümölcssaláta

Gyümölcssaláta

A banánt meghámozzuk és felkarikázzuk. A meghámozott narancsot gerezdjeire szedjük, majd felaprítjuk. Az almát héjastól kockára vágjuk, a megtisztított epret ha szükséges, félbevágjuk. Összekeverjük a gyümölcsöket és őrölt szegfűszeggel ízesített mézzel leöntjük. 20 percig érleljük...

Hirdetés
Mandulás-dinnyés rukolasaláta

Mandulás-dinnyés rukolasaláta

A rukolát megmossuk, lecsepegtetjük, szárát leszedjük, és kisebb darabokra tépkedjük. A dinnyét félbevágjuk, belsejét kikanalazzuk, héját eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. A megmosott, alaposan megdörzsölt citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk. A metélőhagymát megtisztítjuk, leöblítjük, és karikákra vágjuk. A mandulát elkeverjük a citromlével, és 8 evőkanál vízzel. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, a fokhagymát, az ecetet, a sót, borsot, a napraforgó olajat és a metélőhagymát...

Mentás görögdinnye

Mentás görögdinnye

Dinnye, menta és feta sajt. Külön-külön is finom, de salátának elkészítve, mindenki kedvence lehet a tikkasztó melegben, vagy grillpartin. Próbáljátok ki, megéri! Vágjuk a dinnye húsát nagyobb, körülbelül 3 centis kockákra, majd dobjuk egy hideg vízzel telt edénybe. Így a vízben, könnyen kihullik a magja. Tegyük egy szűrőedénybe, és csepegtessük le jól, majd borítsuk az egészet egy nagy salátástálba. Kockázzuk fel körülbelül egy centis darabokra a feta sajtot, majd azt is tegyük a dinnye tetejére. Tépkedjük rá a mentaleveleket, daráljunk rá feketeborsot, majd csorgassuk meg pár evőkanálnyi olívaolajjal. Óvatosan, kezünkkel keverjük össze, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze...

Tuti menü