Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Grillezéshez képes leírás - Saláta, saláta receptek.tlap.hu
részletek »

Grillezéshez - Saláta, saláta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: salata.tlap.hu » Grillezéshez
Keresés
Találatok száma - 5 db
Grillmártások

Grillmártások

A rostonsült húsok, halak, zöldségek mellé nem csak ketchupot vagy mustárt kínálhatunk - némi leleményességgel ínycsiklandozó, különleges mártásokat, szószokat készíthetünk. Ügyeljünk arra, hogy ezek ne tartalmazzanak túl sok sót, viszont legyen bennük olaj - különben a hús kemény és sós lesz. Fűszeres grillmustár - Pikáns barbecue-mártás - Hollandi mártás - Provanszi mártás

Gyorsan finomat

Gyorsan finomat

A legkiválóbb hazai séfeket tömörítő Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete minden hónapban egy aktuális, a legújabb trendnek megfelelő ételsort is a napirendjére tűz'. Június fő témáját természetesen a könnyű nyári falatok adták, amelyekkel Ferenczi István, a Danubius Hotel Aréna séfje várta kollégáit. Mivel a jeles szakemberek is mind elismeréssel szóltak az elkészült ételekről, Ferenczi úr pedig biztosított bennünket, hogy elkészítésük gyors és egyszerű, bátran ajánljuk most olvasóinknak is az alábbi recepteket. Mogyorókrémben érlelt pulyka grillezett cukkinisalátával...A cukkinit kb. 6-7 mm vastag, egyforma karikákra vágjuk, borssal meghintjük, majd grill-lapon megsütjük. Egy nagyobb tálban elkeverjük a vékony csíkokra vágott paprikával, felkarikázott újhagymával, sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, pici mézzel, vörösborecettel, reszelt fokhagymával ízesítjük, s legalább 1-1,5 órára hűtőbe tesszük...Sonkába göngyölt spárga galambbegy salátával - Baconbe tekert csirkemell és fűszeres tarja epres zöldspárga-salátával

Isteni saláták a grill mellé

Isteni saláták a grill mellé

A nyári nagy hőségben mindenki kevesebbet tud - és kíván - enni, így ha a grillezett húst, zöldséget a hagyományos köret helyett salátával kínálod, minden bizonnyal mindenkinél nagy tetszést aratsz. A grillsaláta-variációk legalább annyira fantáziadúsak, mint egy-egy ételköltemény, mindenki talál magának kedvére valót. A hagyományosabb ízek kedvelőinek készíthetsz majonézes krumplisalátát, svédgombát, a fokhagymarajongóknak tzatzikit, az ínyenceknek fetás görögdinnye salátát, a tészta-mániákusoknak firenzei tésztasalátát, a vonalaikra vigyázóknak pedig endívíás madársalátát. Majonézes krumplisaláta - Svédgomba - Tzatziki - Mentás, feta sajtos, lilahagymás görögdinnye saláta - Firenzei tésztasaláta - Endíviás madársaláta

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Kertipartira

Kertipartira

A zöldségeket tetszőlegesen feldaraboljuk, egy nagy üvegtálba halmozzuk az olívabogyókkal együtt. Meglocsoljuk olajjal, óvatosan átforgatjuk, majd a tetejére reszeljük/ morzsoljuk a feta sajtot. Tálalásig jól lehűtjük. Az öntethez az uborkát megreszeljük, kissé sózzuk, állni hagyjuk. A levét nagyjából kinyomkodjuk, így keverjük a joghurthoz. Ízesítjük az öntetet apróra vágott kaporral, préselt fokhagymával, borssal, sóval...Előételnek ajánlom pirítóssal (amíg a bogrács elkészül) vagy grillhúsokhoz köretnek.

Néhány jó tanács az elkészítéséhez

Néhány jó tanács az elkészítéséhez

Nemcsak egészséges, hanem tökéletes kiegészítője is a húsnak. A salátához mindig kifogástalan, friss alapanyagokat használjunk. Legideálisabb a saját termésből vagy biotermesztésből származó. Óvakodjunk a túlzott, mértéktelen fűszerezéstől. A nyers zöld salátákat csak tálalás előtt keverjük össze, mindig hidegen, ropogósan tálaljuk. A salátaléhez előbb sót, majd ecetet vagy citromlevet és végül a cukrot adjunk hozzá. Fokhagymás fejes saláta - Károlyi-saláta

Tuti menü