Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fortélyok, tippek, tanácsok képes leírás - Saláta, saláta receptek.tlap.hu
részletek »

Fortélyok, tippek, tanácsok - Saláta, saláta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: salata.tlap.hu » Fortélyok, tippek, tanácsok
Keresés
Találatok száma - 9 db
A mediterrán konyha alapja

A mediterrán konyha alapja

A görög vendéglőkben - mielőtt a húsból és zöldségköretből álló főétel az asztalra kerülne - először általában egy adag friss uborkát, paradicsomot és vöröshagymát szolgálnak fel. Az olaszok étkezési szokásai is hasonlóak: a tésztából álló (spagetti, makaróni) előétel és a húsos főétel között fogyasztanak valamilyen nyers salátát. A mediterrán konyha alapja - A mediterrán konyhára nem jellemző a saláták és a főétel együttes fogyasztása. Lehetséges volna, hogy a déli országokban az emberek ösztönösen is egészségesebb sorrendben eszik a különböző fogásokat, mert a saláta már az étkezés elején élénkíti, javítja az emésztést? Miért olyan egészséges a saláta? A táplálkozástudományi szakértők másképp vélekednek. Szerintük teljesen mindegy, hogy a főétel előtt esszük a salátát vagy mellé. A legfontosabb az, hogy a friss, nyers zöldségféle mindenképpen szerepeljen az étrendünkben. Továbbá az, hogy jól megrágjuk, mivel a benne lévő értékes tápanyagok így szívódnak fel a legjobban, mire az emésztőrendszerbe kerülnek...

A tavasz és szüzesség szimbóluma?

A tavasz és szüzesség szimbóluma?

A tavasszal megjelenő üde salátanövényt régen a szüzesség szimbólumaként ismerték. Hogyan vált az apró afrikai gyom divatos európai fitneszeledellé? Ha a piacon megjelent, a magyar háztartások többségében megoldódott a hétvégi ebéd dilemmája: a nem éppen arisztokrata kosztnak számító 'Tojásos nokedli, friss, ropogós salátával' című fogás került az étlapra...Salátareceptek - Leginkább nyersen, mint saláta-összetevőt használjuk, nyakon öntve ecetes, olívaolajos vagy jughurtos öntettel. Salátánkat zöld fűszernövényekkel (turbolya, tárkony, metélőhagyma, bazsalikom) s egyéb ízesítőkkel (kapribogyó, újhagyma, köménymag, curry, szerecsendió) is megbolondíthatjuk! A fejes salátát persze párolhatjuk is, sőt levest is főzhetünk belőle...

Csomagolt saláták házi tesztje

Csomagolt saláták házi tesztje

Zöldséget-gyümölcsöt fogyasztani egészséges. Csomagolt, szeletelt salátát vásárolni pedig kényelmes. A gusztusos zacskókban, konyhakészen polcra tett termékkel a háziasszonynak nincsen más teendője, mint meglocsolni egy kis olívaolajjal, némi citromlevet cseppenteni rá, és máris kész a kifogástalan vacsora. Vagy mégsem? Tesztünk szerint nem minden esetben...Tippek, trükkök - A saláták vásárlásánál figyeljünk arra, hogy csak friss, szennyeződésektől, kártevőktől mentes példányokat tegyünk kosarunkba. Hűtőben 3-4 napig tárolhatók, utána gyorsan fonnyadásnak indulnak, C-vitamin-tartalmuk csökkenhet. A salátát ne áztassuk be, mert a vitaminok egy része kioldódik belőle. Csak közvetlenül darabolás előtt mossuk meg, mert így megmaradnak benne az értékes ásványi anyagok. A levelekről el kell távolítani a vizet, különben az öntet nem tud rátapadni a levelekre.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Dietetikus az előnyeiről

Dietetikus az előnyeiről

Táplálkozási jelentősége nem a magas vitamintartalmában van, hanem a téli és tavaszi szegényes zöldségválaszték bővítésében rejlik. Tavasszal a legkorábban fogyasztható zöldségfélék közé tartozik. Értékes vitaminokat tartalmaz, amelyek közül a C-vitamint legnagyobb mennyiségben az áttelelő saláta tartalmazza, jóval többet, mint az üvegházban, illetve fólia alatt termesztett növények...Leginkább nyersen, mint saláta-összetevőt használjuk, leöntve ecetes, olívaolajos vagy joghurtos öntettel. Salátánkat zöld fűszernövényekkel (turbolya, tárkony, metélőhagyma, bazsalikom) s egyéb ízesítőkkel (kapribogyó, újhagyma, köménymag, curry, szerecsendió) is megbolondíthatjuk! A leveleket kézzel tépdessük, illetve rozsdamentes késsel daraboljuk, különben bebarnulnak. A fejes salátát párolhatjuk is, sőt levest is főzhetünk belőle. Levesnek nálunk ritkán készítik el, főzeléknek valamivel gyakrabban, a spenóthoz hasonlóan, fokhagymás ízesítéssel.

Fehérje saláta

Fehérje saláta

A saláták olyan vitamin és ásványi anyagokat tartalmaznak a felhasznált összetevők által, amelyek szükségesek az egészséges táplálkozásban. A vitaminokon kívül azonban a fehérje is meghatározó szerepet kap egy saláta elkészítésénél, ugyanis, mint energiatermelő folyamatokban részt vevő tápanyag nagyon fontos az egészséges életmódot folytatók számára. Azok a saláták, amelyek kifejezetten a fehérje szükségletünket kívánják kielégíteni olyan egymást kiegészítő zöldségekből és egyéb alapanyagokból készülnek, melyek együttesen biztosítják azokat az aminosavakat, amelyekre a szervezetünknek feltétlenül szüksége van. Oldalunkon ízletes, magas fehérje tartalmú saláta recepteket kínálunk.

Hirdetés
Mindennapi jótanácsok olajokhoz

Mindennapi jótanácsok olajokhoz

A növényi olajokat érdemes hűvös, fénytől védett helyen tartani, különösen felbontás után, mert fény és oxigén hatására könnyebben avasodnak, s E-vitamin-tartalmuk is csökken. Vigyázzunk, hogy sütésnél az étolajat ne hevítsük túl nagy hőmérsékletre (ne füstöljön), és a sütés időtartama is a lehető legrövidebb legyen. A megmaradt olajat ha újból fel szeretnénk használni, szűrőpapíron át kell szűrni, és úgy eltenni a következő sütésig (ezzel csökkenthető annak lehetősége, hogy az olaj túlhevítésekor esetleg keletkező káros bomlástermék, rákkeltő anyag a szervezetbe kerüljön.) Az olajat legfeljebb két-három alkalommal lehet ismételten használni. A növényi eredetű olajok bár kedvezőbb összetételűek, mint általában az állati eredetű zsírok, de ugyanannyi energiát tartalmaznak, ezért fontos, hogy a telítetlen zsírsavakban gazdag olajok felhasználási mennyiségével is óvatosan bánjunk.

Salátás recept

Salátás recept

Saláta receptek a Knorr séfjeinek ajánlásával. Készítsd el kedvenc salátádat pofon egyszerűen a Jólkifőztemmel. Rengeteg féle variáció közül tudsz válogatni, az oldalon megtalálhatóak a már-már klasszikusnak számító saláták is, mint a cézár, de elkészíthetsz olyan különlegességeket is, amit nem biztos, hogy egy ebéd alkalmával megtennél. Ezen ételek egyik jó tulajdonsága az egészség mellett, hogy fogyaszthatjuk őket akár különálló ételként is, de egy egyszerű diéta mellett is remekül megállják a helyüket.

Tippek az egészséges saláta elkészítéséhez

Tippek az egészséges saláta elkészítéséhez

1. A bolti kész és csomagolt salátákat nézd meg közelebbről, hogy tartalmaz-e tartósítószert, színezéket vagy ízfokozókat. 2. Legjobb, ha otthon Te magad készíted el friss és lehetőleg idény alapú zöldségekből, gyümölcsökből. 3. Kerüld el a sajtos, majonézes és édes öntetes kész termékeket. 4. Házilag is készíthetsz salátaönteteket. A legegészségesebb ha kis (pár kanál) olívaolajjal és kifacsart citrom levével locsolod meg. 5. Ha már zöldsalátáról beszélünk, akkor érdemesebb a minél sötétebb leveleseket választani (pl.:rukkola,spenót). 6. Egészségesebbé teheted a salátát, ha teszel hozzá növényi csírát ( a brokkolicsíra kiemelkedik jótékony hatásával, magasabb vitamin és ásványi anyag tartalmával) és friss zöldfűszerekkel szórod meg...

Tíz ötlet az olívaolaj felhasználásához

Tíz ötlet az olívaolaj felhasználásához

Tudjuk, hogy egészséges, és hogy a saláták ízesítéséhez egészen kiváló, de arról már kevesebb az ismeretünk, mi mindenre jó még. Nézzük csak!...Görög salátához - A híres görög salátához - fodros saláta, paradicsom, uborka, vöröshagyma, olajbogyó, feta sajt - csakis borecettel és olívaolajjal készült, oregánóval, borssal ízesített öntet illik. Természetesen a görög saláta mellett bátran felhasználhatjuk sokféle hideg, illetve meleg saláta elkészítéséhez egyaránt...

Tuti menü