Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ecetes, savanyú képes leírás - Saláta, saláta receptek.tlap.hu
részletek »

Ecetes, savanyú - Saláta, saláta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: salata.tlap.hu » Ecetes, savanyú
Keresés
Találatok száma - 5 db
Amerikai káposztasaláta mustármagos öntettel

Amerikai káposztasaláta mustármagos öntettel

A finomra, apróra felszeletelt zöldségeket jeges vízben áztasd legalább egy óra hosszat. Így ki fogják bírni a szállítást a forró strandra. Az öntet hozzávalóit forrald össze egy kis lábosban, főzni nem kell, pár perc elég neki, aztán szűrd le és hagyd kihűlni. A zöldségeket csöpögtesd le és keverd össze a kihűlt öntettel. Még egy órácskára dugd be a hűtőbe (de az se baj, ha előző nap készíted el, legalább van ideje összeérni)...

Citromöntetes

Citromöntetes

A salátákat megpucoljuk, megmossuk, megszárítjuk és kis darabkákra tépkedjük. A zsázsát hozzáadjuk és összekeverjük. Az újhagymát megmossuk és apróra felszeljük. A joghurthoz hozzákeverjük a sót, borsot, mustárt, ecetet, a citromlevet és a hagymát. A salátákat elosztjuk 4 adagra, ráöntjük a dresszinget, megszórjuk a manduladarabokkal és tálalhatjuk is...

Ecetes  paradicsom

Ecetes paradicsom

Megint egy végtelenül egyszerű, 10 perc alatt elkészíthető kaja, igaz ez csak hozzávaló, önállóan nem fogyasztjuk, de pl. a brassóihoz hibátlan...Én úgy szoktam, hogy kb. két dl vízbe beledobok nyolc szem édesítőszert, csipet sót és amikor feloldódtak, akkor ízlés szerint ecetet. Ebbe dobom a vékonyra szeletelt hagymát (nagyon sokat!) és végül a paradicsomot. Petrezselyemmel díszítem. Az alaplé másnap is jó, de paradicsomot mindig frissen vágok bele.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Ecetes fejes saláta

Ecetes fejes saláta

Az ecetes fejes saláta nélkülözhetetlen része a tojásos nokedlinek, vagy a pörköltnek galuskával. Nálunk leginkább a hagyományos fejes salátából készül, de használhatunk hozzá fodros salátát, jég salátát, vagy akár római salátát is...A salátát leveleire szedem, és alaposan megmosom. A cukrot folyamatos kevergetés mellett feloldom az ecetben. Majd ráöntöm a vizet és az olajat. A szirupot közvetlenül a fogyasztás előtt öntöm a salátára...

Káposztasaláta

Káposztasaláta

Sokszor méltatlanul alábecsülik ezt a salátát, pedig az köztudott, hogy a káposzta nagyon egészséges, rengeteg vitamint tartalmaz, nemcsak C, hanem B-vitaminokat, valamint egyéb hasznos tápanyagokat is. És nem utosósorban jó is...Mikor legalább langyosra hűlt a káposzta a sós lében, ecetet, cukrot (édesítőt), őrölt köményt és szárított borsikát kevertem hozzá. Hozzáadtam a hagymát és a répát is, többször jól átforgattam, hogy a lé mindenhol átjárja...

Tuti menü