Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cézár saláta variációk képes leírás - Saláta, saláta receptek.tlap.hu
részletek »

Cézár saláta variációk - Saláta, saláta receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: salata.tlap.hu » Cézár saláta variációk
Keresés
Találatok száma - 4 db
A cézár saláta - ahogy én készítem

A cézár saláta - ahogy én készítem

A cézár-kicsit elcsépelt ugyan, de máig közkedvelt, szinte minden étterem étlapján megtalálható valamilyen formában. És itt a hangsúly a valamilyen-en van... Ugyan kivel nem történt még meg, hogy megkívánt egy igazi cézár salátát és kapott egy majonéztől csöpögő, csirkemellel gazdagon - vagy kevésbé - megszórt, vegyes salátát?! A másik oldalról pedig, vendéglátós lévén sűrűn találkozom a problémával, hogy a vendég felvág a klasszikusan elkészített cézárra, ugyanis hiányik belőle a majonéz, a csirkemell és valószínűleg romlott is, mert ahogy ő mondja: halszaga van.... Hogy hogyan jutottunk el idáig, azt nem kívánom fejtegetni, hiszen az megérne talán egy külön blogot is. Ehelyett leírom, hogyan készítem én otthon a cézár salátát...

Caesar saláta

Caesar saláta

Nyáron nincs is jobb, mint az árnyékos lugas alatt egy Caesar salátát elfogyasztani, egy palack rozé társaságában. A csirkemelleket finoman besózzuk, beborsozzuk, majd vékony olajon megsütjük. Zsemlekockákat pirítunk, és pestoval átfogatjuk kissé. A jégsalátát felcsíkozzuk. A sült csirkemellet felcsíkozzuk. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és összeturmixoljuk...

Cézár saláta - ahogy mi szeretjük

Cézár saláta - ahogy mi szeretjük

A húst megmossuk, megszárítjuk, és nagyobb kockákra vagy csíkokra vágjuk. Egy műanyag dobozban elkészítjük a húspácot: az olívaolajat kikeverjük 2 evőkanál magos mustárral, 3 evőkanál mézzel, szójaszósszal, pirosarannyal, sózzuk, borsozzuk. Ebbe a pácba beleforgatjuk a húsdarabokat, és legalább egy órát állni hagyjuk (de a legjobb egész éjszakára pácolódni hagyni). Elkészítjük az öntetet: a joghurtot kikeverjük a majonézzel, 2 evőkanál magos mustárral, 1 evőkanál mézzel, pici sóval, borssal. A salátát egy tálba öntjük, rákockázzuk a paradicsomot, rátesszük a hagymát karikára vágva, az olívabogyót, és egy pici olívaolajjal átkeverjük. A húst egy vastag aljú serpenyőben, kisebb adagokban kisütjük. (Azért kisebb adagokban, hogy ne engedjen levet, azaz, piruljon, ne párolódjon.) Sütéskor nem kell alá külön olaj, hiszen a pácban már van! A sült húskockákat egy tányérra tesszük, melegen tartjuk...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Citrus Caesar

Citrus Caesar

A klasszikus Caesar salátát variáltam át izgalmasabb módon. Friss gyümölcsökkel, izgalmas narancsos dresszinggel és pirított kalácskockákkal készítettem el. Kipróbáltuk, bevált recept! Vágjuk falatnyi darabokra a salátát, majd többször hideg vízben mossuk meg jól. Tegyük egy szűrőedénybe, és csepegtessük le alaposan. Mossuk meg jól a gyümölcsöket, majd a narancsot, grapefruitot és a mandarint hámozzuk meg úgy, hogy a fehér héját is levágjuk. A gyümölcsöket vágjuk negyedekbe és cikkezzük fel. A kalácsot szeleteljük fel vékonyra, majd kockázzuk apróra. Tegyük egy tepsibe, és a sütőben 150 fokon pirítsuk arany barnára. Az öntethez kanalazzuk a narancslekvárt egy befőttes üvegbe, tegyük hozzá a mustárt, sózzuk, daráljunk bele borsot, majd tegyük hozzá a lereszelt narancs héját és kifacsart levét. ízesítsük még citromlével, majd zárjuk le az üveget, és jó alaposan keverjük össze...

Tuti menü